Een firma kiezen voor uw logo design?

Wanneer u start met een nieuw bedrijf, winkel of activiteit, heeft u zeker en vast nood aan een huisstijl en een logo. Dit is ook wat u herkenbaar maakt voor uw klanten en wat hen ook visueel bijblijft. U heeft er dus alle rede toe, om hier een professionele indruk te maken. U kan dan maar beter op zeker spelen en uw logo design en/of de samenstelling van uw huisstijl over te laten aan een gespecialiseerde firma. Zelfs indien u denkt, dat uw activiteit te klein is om een professionele firma in te schakelen, moet u dit zeker doen. Want heel wat firma’s houden rekening de grootte van uw bedrijfje en jagen u zo niet in onnodig, hoge productiekosten. Hieronder vindt u enkele tips, die de zoektocht naar een goede partner voor uw creatieve look zullen vergemakkelijken.

• Een uniek logo: Hopelijk maakt u het niet mee maar er zijn heel wat firma’s die over een grote database van logo’s beschikken en telkens bij deze logo’s enkel de naam veranderen en deze zo keer na keer weer verkopen. Zorg er bij uw logo design zeker voor dat u met een firma samenwerkt, die u idee volledig van nul uitwerkt. Zo staan er u, bij de registratie van uw logo, ook geen onaangename verassingen te wachten. Het gebeurt namelijk maar al te vaak dat firma’s hun logo wensen te registreren en dat dit niet mogelijk blijkt te zijn omdat een gelijkaardig logo reeds door een andere partij werd vastgelegd.

• Zoek naar een team: Voor uw logo design kan u beter samenwerken met een bedrijf dan met een individuele persoon. Binnen een bedrijf heeft u meerdere personen die brainstormen over uw idee. Deze creatieve meerwaarde toont zich heel vaak in het resultaat.

• Aanpassingen maken: Het is zeer belangrijk dat u met een firma samenwerkt, die u de vrijheid en tijd geeft om uw logo te bestuderen en te veranderen. Zeker in het beginstadium van het design moeten wijzigingen kunnen doorgevoerd worden. Wat u in gedachte heeft, wordt vaak niet onmiddellijk gerealiseerd door een design team. Daarom moeten er haast constant veranderingen kunnen worden doorgegeven. De firma die instaat voor uw logo design of het ontwikkelen van uw huisstijl, moet hier zeker open voor staan.

Even kort samenvatten: Zorg er bij de keuze van uw partner voor de ontwikkeling van uw huisstijl of voor uw logo design voor, dat u met een team samenwerkt dat naar uw ideëen luistert en u de mogelijkheid geeft, veranderingen aan te brengen gedurende het ontwikkelingsproces.

http://www.ontrackx.com/du/logo_designing.php

ListFree.org: Embedded data.

Leave a Comment